Aldrig mer slöa saxar: Här är hur du gör dem skarpa igen

Advertisement

«Med julen närmar sig, kan det vara praktiskt om dina saxar gör det lätt att klippa! Många gåvor behöver inslås. Märker du svårigheter när du klipper med saxarna? Då kan det vara möjligt att saxarna är slöa! Du kan köpa nya, men det är inte särskilt miljövänligt. Du kan också försöka den här hacken för att göra dina slöa saxar skarpa igen!

Ingenting är irriterande som slöa saxar. Du vill klippa något snabbt, men plötsligt måste du tillämpa mycket kraft. Detta resulterar i sönderslitet papper eller ett skevt skuret förpackningspapper. Inte praktiskt när du snabbt måste inslå några gåvor under granen du vill skära fint. Kasta inte bort dina slöa saxar, utan försök istället att slipa dem med den här praktiska och billiga tricket istället.

Undrar du vad du behöver för den här tricket? Läs vidare nedan för att komma igång:

Allt du behöver för den här tricket är aluminiumfolie. Så här går det till: Ta ett stycke från aluminiumfolierullen och vik det på mitten ett par gånger. Se till att du har sex till åtta lager av aluminiumfolie. Klipp detta ett par gånger med saxarna. Därefter kommer du märka att saxarna blev mycket skarpare. Fungerar aluminiumfolien inte tillräckligt bra? Då kan du också ta en bit fin sandpapper. Klipp detta ett par gånger med saxarna med den slipande sidan nedåt. Detta kan hjälpa till att göra dina slöa saxar skarpa igen. Nu kan du inslå alla dina julklappar utan några svårigheter!»