Rens takrennene dine på en rask og trygg måte ved hjelp av dette tipset

Advertisement

Rengjøring av takrenner er en jobb som nesten alle overser, men du bør rense dem minst en eller to ganger i året for å hindre at de lekker inn i hjemmet. Lekkasjer kan føre til mye skade, som fort kan bli svært kostbart å stoppe, spesielt dersom du må pusse opp etterpå. Hvis du ikke gjør dette regelmessig, vil verdien på huset eller leilighet synke.

Takrennene vil raskt fylles med blader og andre ting som kommer ned fra himmelen ganske raskt. Hvis rennesteinen er blokkert, kan ikke vannet lenger flyte bort, noe som igjen resulterer i at oversvømmelser og lekkasjer kan forekomme oftere.

Heldigvis har vi funnet et veldig hendig og overaskende lett knep for å rense takrennen på en raskt og trygg måte. Du trenger ikke å være ekspert for å rense takrenner. På neste side, kan du lese hvordan du går frem!

Det er best å rense takrennen tidlig på våren. Det er tilstrekkelig å rengjøre takrennen en gang i året, med mindre du bor i et nabolag med mange trær eller mye dueskitt. I dette tilfellet er det best å rengjøre rennesteinen to ganger i året.

Slik går du frem:
Pass på at stigen står stødig mot veggen. Plasser føttene ved stigebeina og strekk armene rett frem. Hvis du kan ta tak i stigen med utstrakte armer, er stigen trygg å klatre.

Spa ut
Spa forsiktig ut løst rusk fra takrennen ved hjelp av en hagespade. Dette gjøres best når materialet er fuktig.

Rens ut
Bruk en hageslange til å skylle grundig ut av takrennen. Plasser hageslangen i rennen og skyv munnstykket langsomt mot utløpet. Du kan fjerne den gjenværende skitten ved hjelp av en stålbørste

Rens
Rens takrennen godt slik at den er helt fri for blokkeringer!

Så enkelt er det! Synes du dette tipset var nyttig? Sørg for å dele det med dine venner og familie!